Reklama
Restauracja wegierska Warszawa
Opis działalności
Kuchnia wegierska � kuchnia Wegier przynalezy do kuchni srodkowoeuropejskich, cechuje sie jednakze wsrod nich specyficznymi cechami. Typowa kuchnia bazuje na miesku, warzywach sezonowych, owocach i swiezym chlebie. Szczegolnie powszechna z tych cech jest stosowanie jako marynaty czerwonej papryki w proszku, wspolczesnie zwykle slodkiej. Kuchnia wegierska w standardowej formie to potrawy stosowane w czardach przy romskiej muzyce. Stala sie turystyczna cecha kraju. Umiarkowanie cieply, dosyc suchy klimat oraz produktywnosc niw Kotliny Panonskiej gwarantuje Wegrom pielegnacje zboz oraz innych produktow rolniczych, ogrodniczych oraz sadowniczych. Wsrod hodowli owocowych nalezy zwrocic uwage na winna latorosl, jakiej wytwory sluza do bezposredniej konsumpcji jak i do wytworczosci wina.
Kategoria