Głównym punktem tego wydarzenia była prezentacja książki kucharskiej „Moje jedzenie - moje korzenie” promującej tradycje kulinarne naszego regionu. Powstała publikacja była efektem udziału w projekcie gospodyń z terenu Gminy Dzierżoniów, Kłodzko i Międzylesie, które opowiedziały o tradycjach kulinarnych swoich przodków, historii przygotowywanych przez siebie dań, a także krok po kroku opisały proces ich wykonania. W publikacji, oprócz zdjęć dań powstałych podczas warsztatów, pokazane zostały najciekawsze projekty zrealizowane w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich. Projekt swoim działaniem objął również młodzież aktywnie działającą społecznie.
W zaprezentowanej książce znalazły się także przepisy dań, których autorkami były Panie działające w Kole Gospodyń Wiejskich „Niezapominajki” z Włók, które wraz z Urzędem Gminy Dzierżoniów były współorganizatorkami tego wyjątkowego wydarzenia.
Sołectwo Włóki
Napisz komentarz
Komentarze